חדשות

"איכילוב": מכשיר חדש מאפשר לאבחן את ההרכב המדויק של חלב האם

שלושה מחקרים שבוצעו בעזרת המכשיר החדש עד כה מצאו כי אין הבדל בין איכות חלב אם של אמהות צעירות או מבוגרות, אין הבדל בין איכות החלב בין שד ימין לשמאל ואין הבדל בין איכות החלב של אמהות לפגים לאמהות לתינוקות שנולדו במועד

מכשיר Miris לאבחון הרכב חלב אם (צילום: "איכילוב")

מכשיר חדש שרכש המרכז הרפואי "איכילוב" בתל-אביב עבור הפגייה בבית החולים לילדים "דנה-דואק" מאפשר לאבחן את ההרכב המדויק של חלב האם ובעקבות זאת להעניק ליילוד את התוספות הנדרשות להתפתחותו הראשונית בהתאמה אישית. כך נמסר בהודעה שפירסם בית החולים ביום חמישי האחרון.

לפי ההודעה, המכשיר החדש נקרא Miris, ומזליפים אליו כמות קטנה מאוד של חלב אם (2-1 מ"ל) לתוך פתח מיוחד. לאחר ביצוע האנליזה, מספק המכשיר פלט המפרט את הרכב החלב. כך, יכול הצוות הרפואי לדעת אם יש צורך בתוספים שונים לתזונת הפג או הילוד.

ד"ר רונית לובצקי, מנהלת מחלקת ילדים, מסרה: "אמהות רבות מגיעות אלינו בהרגשה ובחשש כי חלב האם שלהן איננו איכותי דיו או איננו מתאים לתינוקן, בין אם בגלל שהילד איננו מתפתח או לחלופין סובל מהשמנת יתר. אמהות אלו מבקשות להניק עקב היתרונות הברורים של הנקה על פני תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) אך נתקלות בקשיים רבים שגורמים לחלקן, לצערנו, לוותר על ההנקה. במידה שיש צורך רפואי, אנחנו מבצעים את הבדיקה באמצעות המכשיר הייחודי שנמצא בפגייה ושנותן לנו מידע מפורט לגבי הרכב חלב האם. בהתאם לתוצאות אנחנו מייעצים לאם".

ד"ר רונית לובצקי: "במידה שיש צורך רפואי, אנחנו מבצעים את הבדיקה באמצעות המכשיר הייחודי שנמצא בפגייה ושנותן לנו מידע מפורט לגבי הרכב חלב האם"

"המכשיר הייחודי משפר לאין-ערוך את הבנתנו בכל הנוגע להרכב חלב האם ולעניין איכות הטיפול התזונתי בפג", הוסיף פרופ’ דרור מנדל, מנהל מחלקת יילודים ופגים ומנהל בית החולים "דנה-דואק" ב"איכילוב", "הבדיקה מאפשרת לזהות חוסרים בחלב האם של אימהות לפגים ולהתאים את התוספות התזונתיות הניתנות במדויק לכל פג, מתוך הבנה שתזונה נכונה לפגים משפרת את התפתחותם בעתיד".

עוד מסר בית החולים, כי שלושה מחקרים שנעשו בעזרת המכשיר פורסמו באחרונה. הראשון בדק את איכות החלב של אם צעירה בהשוואה לאיכות החלב של אם מבוגרת, ומצא כי אין הבדל באיכות החלב. המחקר השני בדק אם יש הבדל בין איכות החלב בשד בו מתבצעת ההנקה לאיכות החלב בשד השני, ומצא גם הוא כי אין הבדל. המחקר השלישי מצא גם כי אין הבדל בין איכות החלב של אמהות שילדו פגים במשקל גוף נמוך ביחס למועד לידתן מאיכות החלב של תינוקות שנולדו במשקל התואם לגיל ההיריון.

"אלו גם שאלות שמציגות אמהות לרופאים המטפלים בהן. עתה קיבלנו עליהן תשובות מבוססות מחקר. בכך קיבל הצוות הרפואי וגם האמהות עצמן מידע שימושי וחשוב בכל הנוגע להזנת התינוק הפג ולשם התפתחותו התקינה", הדגישה עוד ד"ר לובצקי.

סקר שערך בעבר משרד הבריאות מצא כי כ-88.4% מהנשים היהודיות ו-97.7% מהנשים הערביות מתכוונות להניק את התינוק. 42.2% מהיולדות היהודיות ו-39.2% מהיולדות הערביות דיווחו כי היה ניסיון הנקה בחדר הלידה. נשים רבות מבקשות שלא להזין את התינוקות בתחליפי חלב במהלך שהותן בבית החולים. 63.9% מהיהודיות ו-49.6% מהערביות ביקשו שהיילוד יוזן מהנקה בלבד. עם זאת, 64.7% מהיהודיות ו-74.6% מהערביות דיווחו שלתינוק ניתנה תמ"ל במחלקת היולדות.

נושאים קשורים:  חדשות,  איכות חלב,  הנקה,  חלב אם,  בית החולים לילדים "דנה-דואק",  המרכז הרפואי איכילוב-תל אביב
תגובות