פרופ' רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי איכילוב בתל אביב, מונה לדירקטור בבית ההשקעות פסגות, המנהל נכסים בהיקף של 180 מיליארד שקל. כך מדווחת הבוקר (ב') רוני לינדר ב"דה מרקר".
עוד בעניין דומה
בדיווח נמסר כי "פסגות" מוערך כבית ההשקעות הגדול בישראל ונרכש לפני כתשע שנים בידי קרן ההשקעות הפרטיות איפקס ישראל, בניהולה של זהבית כהן, תמורת שני מיליארד שקל. בשנתיים האחרונות הוחלפה שדרת המנהלים בבית ההשקעות: לפני כשנה פרשה מיכל עבאדי בוינג'ו מתפקידה כיו"רית ובספטמבר 2019 פרש המנכ"ל ברק סורני ובמקומו מונה ראובן קפלן. כחודש לאחר שנכנס לתפקידו, הוא הודיע על קיצוץ של 7% מכוח האדם ועל ארגון בית ההשקעות.
עוד דווח כי מינוי של פרופ' גמזו נועד "לגוון את הדעות בדירקטוריון של חברה פיננסית". על השאלה האם מנהל אחד המרכזים הרפואיים הגדולים בישראל יכול להקדיש זמן לישיבות שבהן מתקבלות החלטות פיננסיות המשפיעות באופן מהותי על כספי החוסכים? השיב משרד הבריאות ב"כן" ומינויו של פרופ' גמזו אושר כנדרש. הוא יהיה המנהל הראשון מבין מנהלי בתי החולים הגדולים שמתמנה לדירקטור בגוף פרטי.
בעבר נשמעה ביקורת על כך שמנהלי בתי חולים משמשים יועצים ודירקטורים בגופים רבים במקביל לעבודתם במערכת הבריאות. מנהלו הקודם של "איכילוב", פרופ' בני ברבש, שימש דירקטור בכמה חברות טכנולוגיה וכיועץ לחברת קוקה-קולה; ד"ר בני דודזון, מנהל "אסף הרופא", כיהן כיועץ ל"אל על" ופרופ' זאב רוטשטיין, כששימש כמנהל "שיבא", כיהן כיועץ רפואי לחברות מנורה ומדנס במקביל לתפקידו. הוא ניהל אז מאבק סוער נגד משרד הבריאות והנציבות שדרשו שיבטל את חברותו בדירקטוריון חברת ניכיון צ'קים ואולץ להתפטר.
בדיווח נמסר כי נציבות שירות המדינה ניסתה בעבר לקבוע כללים בתקנות מחייבות בנושא זה אך נתקלה בהתנגדות הר"י.
פרופ' גמזו מסר בתגובה כי החלטתו להצטרף לדירקטוריון פסגות, הגוף היחיד שבו הוא נמצא מחוץ למערכת הבריאות, לא תבוא בשום פנים על חשבון הזמן הרב שמוקדש על ידו לניהול "איכילוב".